Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» την οποία διαχειρίζεται
η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από τα
Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.    ( Κωδικός πράξης: ΚΜΡ6-0077950 )

smal2
 • Date

 • Client

  Κ&Ν Ευθυμιάδης ΜΑΒΕΕ

 • Website

  www.efthymiadis.gr

 • Location

  ΒΙ.ΠΕ.Θ Σίνδος

 • Value

K&N Ευθυμιάδης MABEE

  

Η εταιρία Κ&Ν Ευθυμιάδης Μ.ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1935 και είναι η μεγαλύτερη εταιρία του Ομίλου Ευθυμιάδη, ο οποίος από το 2003 φέρει την ονομασία REDESTOS Efthymiadis Agrotechnology Group. Ο Όμιλος περιλαμβάνει δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, οι οποίες ασχολούνται με την Παραγωγή, την Έρευνα & Ανάπτυξη καθώς και την παροχή Υπηρεσιών στη Γεωργία.Με ισχυρό εμπορικό δίκτυο, υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες και παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογικής στάθμης, υλοποιεί την απαίτηση της αγοράς για τη συνδυασμένη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν την ανάγκη του αγρότη να παράγει και να πουλά τα προϊόντα του σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούν η βιομηχανία τροφίμων, τα σουπερμάρκετ και ο τελικός καταναλωτής.Οι δραστηριότητες του Ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις κλάδους:

 • Αγροτικά Εφόδια
 • Φυτικό Πολλαπλασιαστικό Υλικό
 • Υπηρεσίες
 • Τρόφιμα

  

Στον κλάδο των Αγροτικών Εφοδίων, κυρίαρχη θέση στην Ελλάδα κατέχει η Κ&Ν Ευθυμιάδης Μ.ΑΒΕΕ. Αποτελώντας τη βάση του Ομίλου REDESTOS, εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διανομή προϊόντων φυτοπροστασίας, καθώς και ειδικών λιπασμάτων.

Εταιρίες διεθνούς κύρους όπως οι Monsanto, Dow Agrosciences, Nippon Soda, Nihon Nohyaku, DuPont, Mitsui Chemicals, ISK, FMC, Bayer, BASF, Chemtura, Agrokanesho, Cheminova, Petronas, Nordox, κ.α. συνεργάζονται μαζί της για τη διανομή των προϊόντων τους.

Η έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας μέσα από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και κανονισμούς ασφαλείας, ώθησαν πολυεθνικές εταιρίες όπως οι Dow Agrosciences και BASF καθώς και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις, να επιλέξουν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης για την παραγωγή και τυποποίηση δικών τους προϊόντων φυτοπροστασίας.

  

Επιπρόσθετα, από το 2010, η εταιρεία αντιπροσωπεύει και διακινεί επιλεγμένο Πολλαπλασιαστικό Υλικό Σπόρων Σποράς για έναν μεγάλο αριθμό καλλιεργειών από σημαντικές διεθνείς εταιρείες όπως οι Dekalb, Prime Genetics, RAGT, Stet Holland, Den Hartigh, Eurograss, Continetal Semences, Venturoli, κ.α.

  

Παράλληλα με την ηγετική θέση που κατέχει στην Ελλάδα, η Κ&Ν Ευθυμιάδης Μ.ΑΒΕΕ έχει αναπτύξει εδώ και δυο δεκαετίες ιδιαίτερα σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια, μέσω των θυγατρικών της εταιριών στη Βουλγαρία τη Ρουμανία, την Αλβανία και την Σερβία οι οποίες υποστηρίζονται από Ελληνικό αλλά και τοπικό προσωπικό και εξελίσσονται σε σημαντικά και σύγχρονα δίκτυα διανομής μιας ολοκληρωμένης σειράς γεωργικών εφοδίων και υπηρεσιών, αλλά και μέσω αντιπροσώπων στην Π.Γ.Δ.Μ.

Αποτέλεσμα αυτής της ανοδικής πορείας ήταν ότι τον Αύγουστο του 2016 υπεγράφη η στρατηγική συμμαχία με την Certis Europe, θυγατρική του Ιαπωνικού κολοσσού Mitsui & Co., με στόχο την από κοινού ανάπτυξη του τομέα των αγροεφοδίων σε ολόκληρη την Νοτιανατολική Ευρώπη. Η νέα εταιρεία που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό, με 70% μέτοχο την Κ&Ν Ευθυμιάδη και 30% την Certis Europe, πήρε την ονομασία ΚΝΕ CERTIS και έχει έδρα το Maarssen της Ολλανδίας.

Η στρατηγική πίσω από αυτή την κίνηση είναι σαφής και για τις δυο πλευρές. Η Mitsui, επενδύοντας τα τελευταία χρόνια συνεχώς σε εταιρείες διανομής αγροεφοδίων στην Ευρώπη καθώς και σε εξαγορές φυτοπροστατευτικών προϊόντων, χτίζει σταδιακά ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο διανομής για προϊόντα τόσο ιδιόκτητα όσο και τρίτων, συνήθως Ιαπωνικών, εταιρειών. Από την άλλη, η Εταιρεία αποκτά πρόσβαση και δυνατότητα ανάπτυξης σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αυξάνοντας κατακόρυφα την εξωστρέφεια και την αναπτυξιακή της προοπτική, διατηρώντας ταυτόχρονα τον διοικητικό έλεγχο στην Ελλάδα.

 

Οφέλη για την Επιχείρηση:
Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το Επενδυτικό Σχέδιο Καινοτομίας, όπως και η εμπειρία και η τεχνογνωσία που θα αποκτήσει η εταιρεία Κ&Ν Ευθυμιάδης, θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν και να συμβάλλουν στην παραγωγή μιας νέας για την εταιρεία κατηγορίας σκευασμάτων, που θα στοχεύουν στην, ανερχόμενη με γοργούς ρυθμούς, Βιολογική Γεωργία